Arkisto

Vuoden kylätoimija on Åke Vastavirta

16.12.2015

Vuoden kylätoimija 2015 on raumalainen Åke Vastavirta

Joka toinen vuosi SataKylät ry palkitsee henkilön, joka on aktiivisuudellaan, innovatiivisuudellaan tai pitkäjänteisyydellään vaikuttanut kylänsä/kyläläistensä hyvinvointiin. Kylätoimijan taustayhteisö palkitaan 200 euron summalla.

Tänä vuonna ehdotuksia vuoden satakuntalaiseksi kylätoimijaksi tuli yhteensä yhdeksän kappaletta ja valinnan suoritti SataKylät ry:n hallitus. Hakemuksista kävi hyvin ilmi, että kylätoiminta Satakunnassa on edelleen vireää ja kylätoiminnan vuoksi uhrataan paljon aikaa ja vaivaa.

Hakemuksista yksi nousi ylitse muiden ja vuoden kylätoimijaksi valittiin Åke Vastavirta Sorkan kyläyhdistyksestä. Ehdotuksessa kerrotaan, että Sorkan kyläyhdistyksen puheenjohtaja Åke Vastavirta on toiminut kylänsä hyväksi jo 80-luvulta lähtien ja hänellä näyttää edelleen olevan kylän kehittämisideoita loputtomiin. Sorkassa onkin tehty merkittävää työtä mm. infran parissa: kylän vesi- ja viemäröintiasiat ovat kunnossa ja viemärilinjan kaivantoon yhdistettiin sekä valokuitu että sähköt. Urakan pääasiallisena ideoijana ja organisoijana toimi Vastavirta.

Oman kylän asioiden lisäksi Vastavirta on ajanut myös muiden Rauman kylien asioita. Hän on kaupunginvaltuuston ja –hallituksen jäsenenä pystynyt puolustamaan pieniä kyliä esimerkiksi kyläkoulujen säilyttämisen, rakennuslupien, kylien kehittämisen ja joukkoliikenteen suhteen. Tällä hetkellä Vastavirta toimii myös Rauman kylien neuvottelukunnan puheenjohtajana.