Arkisto

Vuoden kylä 2016 -kilpailu

29.12.2015

Vuoden 2016 satakuntalaisen kylän titteli on jälleen jaossa!

Vuoden maakuntakylän valinnalla halutaan nostaa esiin kylien monipuolista toimintaa ja lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta sekä saada hyviä esimerkkejä kylien toiminnasta.

Kilpailuun voi osallistua lähettämällä liitteenä olevan lomakkeen täytettynä helmikuun loppuun mennessä. Hakijan tulee olla jokin kylän yhdistys. Kylillä on mahdollisuus liittää hakemukseen vapaamuotoinen selvitys, jossa esitellään tarkemmin kylää.

Hakea voi myös jo palkitut kylät, jos edellisestä valinnasta on vähintään 10 vuotta. Aiemmin palkittujen kylien tulee hakemuksessaan selkeästi osoittaa, että esitellyt toimenpiteet ovat tapahtuneet edellisen valinnan jälkeen.

Kilpailun käytännön organisoinnista vastaa SataKylät ry. Hakemukset Satakunnan Vuoden Kylä 2016–hakuun on jätettävä 29.2.2016 mennessä.

Tuomaristoon kuuluu yksi edustaja edellisen vuoden voittajakylästä ja kaksi edustajaa sekä Satakuntaliitosta että SataKylät ry:stä. Tuomaristo voi halutessaan suorittaa esikarsintaa kirjallisten hakemukset perusteella. Lisäksi tuomaristo tekee kierroksen valitsemissaan kylissä kevään 2016 aikana.

Maakunnallisen kisan voittaja julkistetaan maakuntavaltuuston kokouksessa keväällä ja palkitaan maakunnallisilla kyläpäivillä vuoden 2015 maakuntakylässä Siikaisten Sammissa.  Satakunnan maakuntakyläkilpailun voittaja osallistuu Suomen Kylätoiminta ry:n (SYTY) järjestämään valtakunnalliseen vuoden kylä -kilpailuun alkukesästä 2016.

Sama hakemus on voimassa kaksi vuotta, ellei hakija toisin ilmoita. Hakemusta voi tarvittaessa täydentää.

Hakumenettelystä saa lisätietoa kyläasiamies Hanna Ruoholalta puh. 044-357 6181 tai hanna.ruohola@satakylat.fi.