Arkisto

Valokuvakilpailun voittajat ovat selvillä

05.10.2016

Satojen kylien Satakunta -valokuvakilpailussa annettiin yhteensä 71 ääntä. Tiukassa kilpailussa 20 finalistikuvan joukosta voiton vei 10 äänellä Veera Lempisen ottama kuva Huittisten Kukonharjasta. Palkinnoksi Veera saa lahjakortin, joka oikeuttaa Säkylässä sijaitsevan Arenan sauna- ja takkatuvan vuokraamiseen. Äänestäjien kesken arvotun Kannon tilan lampaantaljan voitti Sirpa Leppäluoma-Virta. Paljon onnea molemmille! Sijoille 1−6 yltäneet kuvat ovat nähtävissä alla esittelytekstien ja äänestäjien kommenttien kera. Kiitokset kaikille kuvaajille ja äänestäjille :)

 

1. sija (10 ääntä). Kukonharja, Huittinen. Kuvaaja: Veera Lempinen

”Mitäs jäätelöä tänään otettaisiin? Kylällä karvakuonoillekin maistuu jäätelö."

Äänestäjien antamia kommentteja kuvalle: ”Terhakkaan näköinen 4-jalkainen asiakkaana, hauska kuva.” ”Kunnon perinteinen kioski, mahtavaa että kyliltä löytyy vielä tällaisia. Asiakkaatkin näyttävät tyytyväisiltä!”

 

2. sija (9 ääntä) ja 3. sija (8 ääntä). Ala-Honkajoki, Kankaanpää. Kuvaaja: Ari Uusitalo

”Kuvissa näkymää Ala-Honkajoelta, kylän viljelysmaiden poikki virtaavasta Karvianjoesta ja sen yli kulkevasta kahdesta sillasta, jotka tunnetaan nimellä Laurinsillat. Silloista vanhempi toimii nykyisin paremminkin kevyenliikenteen reittinä koululaisille, jotka matkaavat joen toisella puolella olevaan Laurin ala-asteeseen vielä toiminnassa olevaan kyläkouluun. Ilmakuvat on otettu radio-ohjattavalla kuvauskopterilla.”

Äänestäjien antamia kommentteja kuville: ”Maapallo on pyöreä. Kuva havainnollistaa hyvin sen maalaismaisemassa.” ”Kyläkouluasiat on lähellä sydäntä. Kuvassa oleva tyhjä koulunpiha on jatkossa tyhjä, kun koulu on päätetty lopettaa ensi elokuussa. Keskeinen ja surullinen asia, joka koskettaa monia muitakin kyliä. Kuvassa kaunis syksyinen maisema.” ”Se on minun omasta kotikylästäni.” ”Ehkä ei taiteellisesti paras, mutta tämä on kannanotto kyläkoulujen puolesta!”

 

Jaettu 4. sija (7 ääntä). Lyttylä, Pori. Kuvaaja: Sami Väre

”Olen asunut Porin Lyttylässä vaimoni kanssa nyt yhdeksän vuotta. Tässä kylässä kaikki ovat ystäviä keskenään, kun vain ensitapaamisen alkujännitys on saatu selätettyä :-)”

Äänestäjien antamia kommentteja kuvalle: ”Tuli nuoruus mieleen.” ”Lämminhenkinen toimintakuva.” ”Maalaiskyläelämää.” ”Kuvasta tulee mieleen lapsuuden kesät ja aito maalaistunnelma.”

 

Jaettu 4. sija (7 ääntä). Lapin Ruona, Rauma. Kuvaaja: Marja-Liisa Paavola

”Pieni vastaantulija keskellä kylää, luultavasti paljasjalkainen ruonalainen.”

Äänestäjien antamia kommentteja kuvalle: ”Ihana, luontoa kuvaava, onnistunut otos.” ”Heti kun näin kuvan, sydämessä sykähti, todella söpö!” ”Kokonaisuudessaan hieno kuva.”  ”Veikeä otus, onnistunut otos! Kuvaajalla on ollut kamera mukana oikealla hetkellä :)”

 

6. sija (6 ääntä). Lapin kirkonkylä, Rauma. Kuvaaja: Pauli Saarilehto

Äänestäjien antamia kommentteja kuvalle: ”Kaunis syksyinen ja harmoninen kuva Patolammelta.” ”Loppukesän tunnelma vangittu hyvin kuvaan.” ”Kaunis kuva keskeltä kylää.”