Arkisto

Avoimet Kylät -päivää vietetään ennätyksellisen monessa Satakunnan kylässä

29.03.2017

Valtakunnalliseen Avoimet Kylät -päivään osallistuu tulevana kesänä 41 satakuntalaista kylää. Kylien määrä on neljänä aiempana vuotena vakiintunut noin 30:een, joten ensi kesäkuussa Avoimet Kylät -päivää vietetään Satakunnassa suurempana kuin koskaan ennen.

− Olen ylpeä aktiivisista kylistämme, jotka ovat ottaneet päivän omakseen. Muutamat kylät ovat osallistuneet päivään joka vuosi alusta lähtien, mutta toisaalta mukana on nyt peräti kymmenkunta ensikertalaista, iloitsee SataKylien kyläasiamies Hanna Ruohola.

Lauantaina 10. kesäkuuta ovensa vierailijoille avaavat Huittisissa Kukonharja, Rekikoski, Suttila ja Vakkila, Säkylässä Iso-Vimma, Kankaanpää, Kepola, Sydänmaa, Tuiskula, Voitoinen, Vuorenmaa ja Yttilä, Eurassa Harola, Hinnerjoki, Länsi-Euran kylät, Panelia ja Rahvola, Raumalla Kauklainen, Kodiksami, Kolla-Nihattula-Tarvola, Lapin kirkonkylä, Sorkka ja Tiilivuori, Eurajoella Luodonkylä ja Sydänmaa, Nakkilassa Ruskila, Harjavallassa Pirkkala, Kokemäellä Kauvatsa, Ulvilassa Kaasmarkku, Leineperi ja Levanpelto, Porissa Ahlainen, Lattomeri, Noormarkku, Riuttala-Mustajoki ja Söörmarkku, Jämijärven kylät, Pomarkussa Honkakoski sekä Siikaisissa Kirkonkylä, Leväsjoki ja Sammi.

Kylien monipuoliseen ohjelmatarjontaan kuuluu muun muassa eräelämyksiä, karaoketanssia, Reko-myyntiä, kesäteatteria, vanhanajan kahvila, kotieläinpiha, näyttelyitä, lyhytelokuvia sekä avoimet ovet kodiksi muuntuneella vanhalla koululla.

Tarkat tapahtumatiedot aikatauluineen julkaistaan huhtikuun loppupuolella SataKylien nettisivuilla. Samoihin aikoihin julkistetaan myös Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestettävien Avoimet Kylät -bussikierrosten reitit ja kohdekylät.

Hanna Ruohola kertoo, että yhteensä järjestetään kolme bussikierrosta, joista kaksi lähtee Porista ja yksi Raumalta.

− Reittien suunnittelu on vielä kesken, mutta potentiaalisia kohteita on tarjolla niin paljon, että mielenkiintoisia ja mukavia kierroksia syntyy varmasti.

Peräkonttikirppis ja vohvelit houkuttelivat porukkaa Kauvatsan kyläkaupan pihamaalle viime Avoimet Kylät -päivänä.