Avoimet Kylät -päivä

Avoimet Kylät -päivää vietetään taas ensi vuoden kesäkuussa! Tapahtumapäivä on lauantaina 8. kesäkuuta 2019. Lampaat Paula ja Laura saivat nautiskella vierailijoiden rapsutuksista Euran Rahvolassa Avoimet Kylät -päivänä 2017.

Satakunnan kuudetta Avoimet Kylät -päivää vietettiin 31 kylällä 9.6.2018. Edellistä Avoimet Kylät -päivää vietettiin osana Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa 10.6.2017. Ensimmäisen kerran Satakunnassa tempaistiin kylätoiminnan ja kyläasumisen merkeissä 15.6.2013 ja yhdessä Varsinais-Suomen kanssa uudelleen 26.4.2014. Ensimmäistä valtakunnallista Avoimet Kylät -päivää vietettiin 6.6.2015 yli 400 kylällä, ja toistamiseen koko Suomi oli mukana 11.6.2016.

Avoimet Kylät -päivän tarkoituksena on lisätä kylätoiminnan tunnettuutta ja esitellä kylien monipuolista toimintaa. Kylillä on siis avoimet ovet. Kyläpäivänä on oiva tilaisuus tutustua kylän talo- ja tonttitarjontaan, toimintaan sekä palveluihin, mikäli mielessä siintää ajatus muutosta kylään. Toisaalta Avoimet Kylät -päivänä voi tehdä myös mukavan kesäisen kiertoajelun maaseudun maisemiin.

Kylien tapahtumapäivän toiminnoista vastaavat kylien aktiiviset ihmiset, yhdistykset ja toimijat. SataKylät ry hoitaa päivän yleismarkkinoinnin yhteistyössä Suomen Kylät ry:n kanssa.

Päivän valtakunnalliset sivut löytyvät osoitteesta www.avoimetkylat.fi.

Avoimet Kylät -materiaalipankki

Vanhoja Avoimet Kylät -karttaesitteitä

Valtakunnallinen Avoimet Kylät -sivusto

Valtakunnallinen Avoimet Kylät -facebooksivu

Satakunnan Avoimet Kylät -tiimi (suljettu Facebook-ryhmä)