Skip to content
Satakylät

Avoimet Kylät 13.6.2020 – Tietoa osallistujille

Elämme erikoisia aikoja ja tämä pitää sisällään myös epätietoisuutta. Olemme saaneet kyselyitä päivän järjestelyistä ja koronan vaikutuksista siihen. Tällä hetkellä pisimmät viranomaisten antamat suositukset (mm. kokoontumisten rajoittamiset) ovat voimassa toukokuun loppuun. Emme voi muuta kuin tehdä päätöksiä tämän hetkisiin tietoihin perustuen. Valtakunnallisesti onkin päätetty, että toistaiseksi Avoimet Kylät -päivän järjestelyjä jatketaan suunnitellusti.

Mikäli uutta tietoa ja ohjeistusta tulee, toimimme toki vastuullisesti ja noudatamme viranomaisten suosituksia tarkalleen. Tiedotamme asiasta heti, kun jotakin uutta ilmenee.

 

Avoimet kylät -päivä on saanut alkunsa Satakunnasta, jossa ensimmäistä Avoimet kylät -päivää vietettiin kesäkuussa 2013. Jo kesällä 2014 tapahtuma levisi myös muutamaan muuhunkin maakuntaan ja on ollut jo useamman vuoden koko valtakunnan laajuinen päivä.

Avoimet kylät -päivän kantava ajatus on, että kylät saavat järjestää täysin omannäköistään toimintaa. Toiminta voi olla jokin teemapäivä, pop-up ravintola, luento, tanssit, teatteriesitys, urheilutapahtuma, markkinat, lastentapahtuma, konsertti, metsäretki, kirpputori, talkoot, yhteinen saunahetki tai jotakin täysin erilaista, vain mielikuvitus on rajana.

 

Ilmoittautuminen

Odotamme ilmoittautumisia viimeistään 22.3. tälle lomakkeelle. Päivän tietoja on mahdollista päivittää huhtikuun 9. päivään saakka, joten suunnitelmien ei tarvitse olla täysin valmiita vielä ilmoittautumisvaiheessa.

 

Avoimet Kylät -päivän bussikierrokset

Satakunnassa on jo useampana vuotena kierretty kyliä myös busseilla. Myös kesällä 2020 on tarkoitus järjestää kaikille avoimia bussikierroksia. Bussikierroksia varten tarvitsemme useita mielenkiintoisia kohteita, joten viimeistään nyt on aika ruveta suunnittelemaan oman kylän tapahtumaa!

 

Tapahtumapäivän markkinointi

Mukana olevat kylät lisätään SataKylien teettämään karttaesitteeseen, Google-karttasovellukseen (Satakunnan omaan sekä valtakunnalliseen) ja lisäksi kylät saavat SataKyliltä markkinointiapua päivään.

Oman kylän tapahtuma kannattaa ehdottomasti ilmoittaa Satakunnan alueen Menoinfo-palveluun.
http://ilmoitatapahtuma.menoinfo.fi/form/sk24

Lisäämäsi tapahtuma voidaan julkaista myös Porin kaupungin SatakuntaEvents-tapahtumakalenterissa. Valitse tällöin menoinfon lomakkeelta lisenssi-kohdasta lisenssiksi CC-My 4.0 (avoin lisenssi).

Toimitus voi julkaista menoinfon tapahtumatiedot verkkopalvelun lisäksi painetun Satakunnan Kansan tapahtumapalstalla. Menoinfossa mukana ovat myös Kankaanpään Seutu, Sydän-Satakunta ja Merikarvia-lehti. Muihin Satakunnan alueen paikallislehtiin oman tapahtuman tiedot voi lähettää suoraan sähköpostitse.

Lisätietoja saa rohkeasti kysellä kyläasiamies Hanna Ruoholalta (044-3576181 / hanna.ruohola@satakylat.fi) tai kyläsihteeri Marianne Lehtiseltä (044-2576181 / sihteeri@satakylat.fi).

 

Tapahtuman logot ja markkinointimateriaalia vuodelle 2020:

www.avoimetkylat.fi/tapahtuma-aineistot/