Skip to content
Satakylät

Avoimet Kylät 13.6.2020 – Tietoa osallistujille

Avoimet kylät on kesäkuun toisena lauantaina järjestettävä valtakunnallinen tapahtumapäivä, jona sadat kylät ympäri Suomen kutsuvat tutustumaan toimintaansa ja järjestävät tapahtumia. Kesällä 2020 tarkka päivämäärä on lauantai 13.6. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen Kylät ry, SataKylät ry ja paikalliset yhdistykset ja aktiivit.

Avoimet kylät -päivä on saanut alkunsa Satakunnasta, jossa ensimmäistä Avoimet kylät -päivää vietettiin kesäkuussa 2013. Jo kesällä 2014 tapahtuma levisi myös muutamaan muuhunkin maakuntaan ja on ollut jo useamman vuoden koko valtakunnan laajuinen päivä.

Satakunnassa on jo useampana vuotena kierretty kyliä myös busseilla. Myös kesällä 2020 on tarkoitus järjestää kaikille avoimia bussikierroksia. Bussikierroksia varten tarvitsemme useita mielenkiintoisia kohteita, joten viimeistään nyt on aika ruveta suunnittelemaan oman kylän tapahtumaa!

Avoimet kylät -päivän kantava ajatus on, että kylät saavat järjestää täysin omannäköistään toimintaa. Toiminta voi olla jokin teemapäivä, pop-up ravintola, luento, tanssit, teatteriesitys, urheilutapahtuma, markkinat, lastentapahtuma, konsertti, metsäretki, kirpputori, talkoot, yhteinen saunahetki tai jotakin täysin erilaista, vain mielikuvitus on rajana.

Odotamme ilmoittautumisia viimeistään 22.3. tälle lomakkeelle. Päivän tietoja on mahdollista päivittää huhtikuun 5. päivään saakka, joten suunnitelmien ei tarvitse olla täysin valmiita vielä ilmoittautumisvaiheessa.

Mukana olevat kylät lisätään SataKylien teettämään karttaesitteeseen ja lisäksi kylät saavat SataKyliltä markkinointiapua päivään.

Lisätietoja saa rohkeasti kysellä kyläasiamies Hanna Ruoholalta (044-3576181 tai hanna.ruohola@satakylat.fi) tai kyläsihteeri Marianne Lehtiseltä (044-2576181 tai sihteeri@satakylat.fi).