Siirry sisältöön
Satakylät

Kyläralli 2020 erikoiskokeiden järjestäjät

Kyläralli 2020 kohteet:

 


Harola, Eura

Harola on vanha kylä eteläisessä Satakunnassa ja nykyisin osa Euran kuntaa. Harolan läpi virtaava Köyliönjoki ja sen ympäristö luovat kylälle kauniit raamit. Harolan sydämenä toimii vanha, idyllinen kyläkoulu, joka on nykypäivänä kyläläisten aktiivisessa käytössä. Harolassa toimii myös aktiivinen kyläyhdistys ja koululla järjestetään monenlaisia tapahtumia ympäri vuoden. Koulun tilat mahdollistavat hyvin isompienkin juhlien järjestämisen ja tilat ovatkin vuokrattavissa. Koulun pihalta löytyy myös iso, aidattu ja monipuolinen leikkipuisto lapsille. Koulun ympäristöstä löytyy myös laavu sekä täysin uudistettu pulkkamäki sekä luistelukenttä pukuhuonetilalla. Tervetuloa tutustumaan Harolaan!

https://www.facebook.com/groups/425319320980149

 


Hinnerjoki, Eura

Ajelemme läpi entisen Hinnerjoen kunnan kylät.
Vaaljoella, Koskeljärvellä Latosaaressa, ihailemme luontoa kauneimmillaan.
Hinnerjoen keskustassa koski soljuu uomassaan läpi myllynraunioiden Hinnerjoen Kirkkokoskessa. Hinnerjoen museolla riittää katsottavaa. 1500 kahvikuppia, traktorit, Valon tuvan rauhassa rukit ja muut mööpelit, kuparisepän pajassa kaffepannut ja kuhnepunkat.
Korvella Eura, Rauma ja Laitila jakavat rajan Uuhevahan kivellä, jonka laella heikompia huimaa. Viimeiseksi pulahdamme Elorannassa Auvoljärveen pesemään pois matkamme sorateiden pölyt.

 

 

Kankaanpää, Säkylä

Tervetuloa Kankaanpään kylään Köyliönjärven kansallismaisemaan. Kyläläisten talkoisiin innostajana ja toiminnan moottorina toimii kyläyhdistys. Leader-rahoituksella ja talkoovoimin kylän palveluja on parannettu ja asumisviihtyvyyttä lisätty. On kunnostettu talkoilla rakennuksia, leikkikenttää, kaunistettu kylämaisemaa, kuntopolkua ja uimarantaa. Metsäjärvelle on rakennettu laavu ja kota sekä puuhapolku lapsille. Eräelämyskeskus Kaarnikka on luontoretkikohde, joka on henkeäsalpaavan kaunis kokonaisuus pikku yksityiskohtineen. Valtakunnallisesti eniten näkyvyyttä sai Kuninkaanlähteen kunnostushanke, jossa kulttuurihistoriallisesti arvokas lähde tyhjennettiin ja puhdistettiin.

Kyläsuunnitelmaan on kirjattu kyläläisten yhteinen päämäärä ja kehittämiskohteet. Kylästä on aina löytynyt aktiivista talkooväkeä, jonka avulla hankkeet ja kylän kehittäminen ovat olleet mahdollisia. Kylässämme hyvinvointiin on satsattu ja kylää on pidetty kiinnostavana asuinpaikkana aina vauvasta vaariin saakka. Kankaanpää on kylä, jossa on puitteet hyvälle elämälle. Tule kesällä tutustumaan!

 

Kasala, Merikarvia

Kasalan lintutorni kalasatamassa on Merikarvian kunnan rakennuttamana lintutorni. Kasalan kalasatama sijaitsee Merikarvian keskustasta pohjoiseen noin 22 kilometriä. Alueella on pysäköintitilaa, WC ja vesipiste. Torni on aivan aavan ulkomeren rannalla, josta seuraava ranta on Ruotsi.

Laiturilta on hyvä onkia, kalaa tulee tietenkin aina. Satama on myös ammattikalastajien tukikohta josta voi ostaa yleensä kesälauantaisin kalaa eri muodoissa. Satama-alueella on myös Kasala- Riispyy- Timmerheidi kylätoimikunnan ylläpitämä matonpesupaikka. Kylätoimikunta järjestää kesäkirppiksiä, lauluiltoja ja onkikilpailuja.

 Kyläsaari, Pori

Kyläsaari on Meri-Porissa sijaitseva historiallinen Kylä. Peltojen, metsien ja jokisuiston ympäröimä Kyläsaari tarjoaa upean asuinympäristön. Kyläsaaren keskustassa toimivat vireä alakoulu sekä monipuolinen kyläkauppa. Urheilukentällä vipeltää kesäisin lapsia yleisurheilukoulussa. Kyläsaaren metsikössä kiemurtelee vuonna 2019 valmistunut upea A-luokan frisbeegolfrata.

Joka vuosi kesäkuun alussa kokoonnumme yhdessä Kylätalon pihamaalle viettämään Kyläsaaripäiviä. Uutta vuotta juhlistamme perinteisesti kaupalla upean ilotulituksen merkeissä. Tapahtumien järjestämisestä vastaa vetreä 50-vuotias yhdistyksemme Kyläsaaren Kiinteistönomistajat, joka on aktiivisesti mukana kylän kehittämisessä ja edunvalvonnassa.

https://www.facebook.com/porinkylasaari/

 


Linnamaa, Eurajoki

Linnamaan kylä sijaitsee Eurajoen kunnassa. Vakinaisia asukkaita Linnamaalla asuu parisen sataa. Kylässä on oma koulu ja tiivis kyläyhteisö. Linnamaan kylän lähellä on kaksi historiallisesti arvokasta kohdetta: Vuojoen kartano sekä keskiaikaisen muinaislinnan rauniot, Liinmaan linna. Kylän läpi kulkee Linnamaantie, joka on osa historiallista Pohjanlahden rantatietä. Liinmaan perinneyhdistys toimii kylällä aktiivisesti.

https://www.facebook.com/Liinmaa/ 

 

 

Luodonkylä, Eurajoki

Luodonkylä sijaitsee laajan peltoaukean etelän puolella Luvian keskustasta. Tuo peltoaukea on ollut merenlahtea ja Luodonkylä= luotojen kylä on ollut joukko saaria. Kyläyhdistys on mm. EU -rahoituksen turvin rakentanut Kuljun Laavun alueen leikkipaikkoineen, pulkkamäkineen ja luistelulampineen sekä Tapahtuma-Aukion, johon kootaan juhannussalko kesällä sekä pystytetään joulukuusi valoineen. Asutusta meillä on ollut jo 1500-luvulla. Kylän asutus on lähinnä sijoittunut kolmen kylää halkovan tien varrelle. Asukkaita on n. 350, mutta kesäasukkaat lähes kolminkertaistavat väkimäärän ja onneksemme monet lapsiperheet ovat muuttaneet asumaan kyläämme. 

https://www.facebook.com/luodonkylankylayhdistys/

 

 


Riuttala-Mustajoki, Pori

Tervetuloa tutustumaan kyliimme. Ne sijaitsevat kauniin Karhijärven etelärannalla. Kyläyhdistyksen tontilla on Riuttala-Mustajoen kylätalo, jossa on mahdollisuus perhejuhliin, kokouksiin, koulutustilaisuuksiin tms. sekä perinnetalo, jonne on kerätty pienimuotoista kotiseutumuseotavaraa. Se on myös oiva paikka erilaisille näyttelyille ja tapahtumille. Perinnetalossa toimii myös kirjasto. Kirjasto on avoinna kesäaikaan.

https://www.facebook.com/Riuttala-Mustajoen-kyläyhdistys-354229864668509  

 

 


Sydänmaa, Eurajoki

Sydänmaa on pieni, mutta pippurinen kylä Satakunnan sydämessä Eurajoella. Meillä toisista välittäminen, auttaminen ja yhdessä tekeminen ovat kantavia arvoja, eikä meitä suotta palkittu vuoden 2019 Satakunnan vuoden kylänä. Koulu on kylämme sydän ja kaikki tekeminen
nivoutuukin koulun ympärille. Yhteistyö koulun henkilökunnan, kyläyhdistyksen ja koululaisten vanhempien kesken onkin tiivistä – tapahtumien ja yhdessäolemisen merkeissä. Tervetuloa Suomen sydämellisimpään kylään!

 

 

 

Säpilä, Kokemäki

Säpilän Riippusilta sijaitsee Kokemäen Säpilänniemessä yhdistäen Uppaantien ja Riippusillantien.
Sillan merkitys Kokemäelle on suuri sen historia- ja virkistysarvon vuoksi.

https://www.facebook.com/raitionkylayhdistys/ 

 

 

 

Taiteiden reitti, Karvia

Ainutlaatuinen Taiteiden reitti Kammista Skantziin kulkee Nummijärveltä Kammi-kylästä Alpon savannille ja sieltä Williin Karviaan Annen Taidekahvilaan, Karvian kirkkoon ja museoalueelle sekä Kulttuurikeskus Skantziin. Reitin jokainen kohde on oma tarinansa – oma maailmansa, jonne voit uppoutua niin pitkäksi aikaa kuin tahdot. Jokainen kohde on täynnä yksityiskohtaista ja uniikkia taidetta. Ainutlaatuiset kohteet tarjoavat sinulle matkan, jolla ei hämmästelystä tule loppua.

 

Kylärallia pääsee tänä kesänä kurvailemaan muissakin maakunnissa:

Uusimaa
13.-21.6.2020

Päijät-Häme
13.6.-11.7.2020

Lappi
13.-27.6.2020

Kyläralli järjestetään täysin etänä 2020. Neljä erillistä Kylärallia on siis kaikkien mahdollista käydä kiertämässä 13.6.2020 alkaen.

Hauskaa virtuaalimatkaa kyliin ympäri Suomea!