Siirry sisältöön
Satakylät

Vuoden kylä-kilpailu 2021

Satakunnan 27. maakuntakylän haku on nyt käynnistynyt. Vuoden maakuntakylän valinnalla halutaan nostaa esiin kylien monipuolista toimintaa ja lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta sekä saada hyviä esimerkkejä kylien toiminnasta. Satakuntaliitto palkitsee voittajakylän 3 400 euron palkintosummalla. Vuoden kylä -kilpailun järjestävät yhteistyössä SataKylät ry ja Satakuntaliitto. Kilpailun käytännön organisoinnista vastaa SataKylät ry.

Kilpailuun voi osallistua vapaamuotoisella hakemuksella sekä perustietolomakkeella 7.3.2021 mennessä. Toivomme saavamme kylien näköisiä hakemuksia esim. videoiden, tarinoiden, kuvateosten tai muunlaisten esitysten muodossa.

Hakijan tulee olla jokin kylän yhdistys. Hakea voi myös jo palkitut kylät, jos edellisestä valinnasta on vähintään 10 vuotta. Aiemmin palkittujen kylien tulee hakemuksessaan selkeästi osoittaa, että esitellyt toimenpiteet ovat tapahtuneet edellisen valinnan jälkeen.

Tuomaristoon kuuluu yksi edustaja edellisen vuoden voittajakylästä ja kaksi edustajaa sekä Satakuntaliitosta että SataKylät ry:stä. Tuomaristo voi halutessaan suorittaa esikarsintaa hakemusten perusteella. Lisäksi tuomaristo tekee kierroksen valitsemissaan kylissä. Mikäli fyysinen kierros on Covid-19 -tautitilanteen takia mahdoton, tutustuu tuomaristo ehdokaskyliin etäyhteydellä tai pyytämällä kyliltä lisämateriaalia esim. kuvien ja videoiden muodossa.

Maakunnallisen kisan voittaja julkistetaan maakuntavaltuuston kokouksessa 21.5.2021 ja palkitaan maakunnallisilla kyläpäivillä vuoden 2020 kylässä Kankaanpään Veneskoskella. Kilpailun voittaja osallistuu Suomen Kylät ry:n järjestämään valtakunnalliseen Vuoden kylä -kilpailuun 2022.

Sama hakemus on voimassa kaksi vuotta, ellei hakija toisin ilmoita. Hakemusta voi tarvittaessa täydentää.

Hakumenettelystä saa lisätietoa kyläasiamies Hanna Ruoholalta puh. 044-357 6181 tai hanna.ruohola@satakylat.fi.