Siirry sisältöön
Satakylät

Avoimet Kylät 2021

Avoimet Kylät -päivää vietetään jälleen 12. kesäkuuta 2021!

Tapahtumassa kylät saavat esitellä vetovoimatekijöitään verkossa. Kylä voi julkaista Avoimet Kylät -päivänä esimerkiksi aiemmin kuvattuja videoita, vanhoja kuvia kuvagalleriana tai esimerkiksi kylähistoriikin, ulkoilureittejään ja retkikohteitaan. Sisältö on vapaa, kunhan aineisto on digitaalisena ja siihen on julkaisuluvat tekijältä.

Avoimet Kylät -teemoina ovat tänä vuonna erityisesti maallemuutto ja lähimatkailu. Somessa käytämme hästägejä #AvoimetKylät #TeeSeKylillä ja #MaalleAsumaan.  Kannustamme mukaan tapahtumaan kylien lisäksi kaikkia Suomen kuntia, jotka voivat markkinoida esimerkiksi kylien tontteja ja asuntoja.

Avoimet Kylät verkossa -päivän pääkanavat ovat kylien ja kuntien omat verkkosivut ja Facebook-kanavat. Kylät ja kunnat julkaisevat tuotetun digimateriaalin omille kanavilleen tapahtumapäivänä. Kanavien linkit kerätään ilmoittautumisen yhteydessä tapahtumakartalle. Linkki voi olla myös esimerkiksi ohjaus kylän tai kunnan verkkosivustolle, podcast-alustalle tai kuvagalleriaan.

Avoimet Kylät -päivän verkkototeutukseen voi osallistua poikkeuksellisen matalalla kynnyksellä. Tärkeintä on, että saadaan upeat kylät esille nyt turvallisesti myös korona-aikana. Sanonta sanoo, oppia ikä kaikki, joten nyt on hyvä aika ottaa digitaidot haltuun kylille! Osoitteesta avoimetkylat.fi löytyy valmista materiaalia päivän markkinointiin kylien ja kuntien omissa kanavissa. Samasta paikasta löydät vuoden 2020 kartan ja sinne linkatut kohteet. Käy kurkkaamassa!

Tänä vuonna mukaan voi ilmoittaa erilaisia kohteita/sisältöjä/tapahtumia.
Vaihtoehdot ovat
– Ulkoilu-/liikuntapaikka tai -reitti
– Verkkotapahtuma/-sisältö (podcast/video/kuvakollaasi/ym)
– Muu tapahtuma (koronaturvallinen tapahtuma tai vastaava)

Kaikki verkkosisällöt, ulkoilupaikat ja muut tapahtumat koostetaan yhdelle kartalle.

Ilmoita satakuntalainen tapahtuma/sisältö/ulkoilukohde Avoimet Kylät -päivään TÄSTÄ!

Suomen Kylät tuottaa päivästä lehdistötiedotteita toukokuun alussa, jotta saamme innostettua kyliä ja kuntia mukaan päivän toteutukseen. Samana päivänä on jälleen myös PTY:n Kyläkauppapäivä, jonka kanssa tehdään yhteistyötä.

MAALLE ASUMAAN -kohde

Erillisenä kohteena Avoimet Kylät -kartalle voi ilmoittaa Maalle Asumaan -kohteita. Tarkoitus olisi esitellä esimerkiksi tonttipörssejä, myynnissä olevia asuntoja tai muuta valmista muuttamiseen liittyvää materiaalia. Nämä kohteet voivat olla myös kuntakohtaisia/kunnan omia kohteita. Minimivaatimus on, että jotenkin näkyy, kuinka kylälle/kuntaan voi käytännössä muuttaa.