Siirry sisältöön
Satakylät

Avoimet Kylät – Suomen suurin yleisötapahtuma

Tapahtumapäivä järjestettiin vuonna 2023 valtakunnallisesti yhdeksättä kertaa. Toimivasta tapahtumakonseptista ei olla luopumassa. Ensi vuonna vietetään juhlavuotta, joten parhaillaan ideoidaan erityistä valtakunnallista ohjelmaa 10-vuotisjuhlan kunniaksi. Päivä on lauantai 8. kesäkuuta 2024.

Satakunnasta vuonna 2023 mukana olleita kohteita:
Eura: Hinnerjoki, Honkilahti, Länsi-Eura, Panelia, Savikko, Vaaljoki
Eurajoki: Kuivalahti, Linnamaa, Luodonkylä, Sydänmaa, Rikantila
Huittinen: Korkeakoski, Kukonharja, Rekikoski, Suontausta
Kokemäki: Kauvatsa, Korkeaoja
Merikarvia: Kuvaskangas
Pori: Ahlainen, Lattomeri, Pihlava, Söörmarkku
Rauma: Anttila-Voiluoto, Sorkka, Vermuntila-Kulamaa
Säkylä: Iso-Vimma, Kepola, Sydänmaa, Vuorenmaa, Yttilä
Ulvila: Kangas, Koski, Leineperi, Levanpelto

Avoimet Kylät -päivä on lähtöisin Satakunnasta. Ensimmäisen kerran Satakunnassa tempaistiin kylätoiminnan ja kyläasumisen merkeissä 15.6.2013 ja yhdessä Varsinais-Suomen kanssa uudelleen 26.4.2014. Ensimmäistä valtakunnallista Avoimet Kylät -päivää vietettiin 6.6.2015 yli 400 kylällä. Viime aikoina päivään on osallistunut reilut 600 kylää ympäri Suomen.

Avoimet Kylät -päivän tarkoituksena on lisätä kylätoiminnan tunnettuutta ja esitellä kylien monipuolista toimintaa. Kylillä on siis avoimet ovet. Kyläpäivänä on oiva tilaisuus tutustua kylän talo- ja tonttitarjontaan, toimintaan sekä palveluihin, mikäli mielessä siintää ajatus muutosta kylään. Toisaalta Avoimet Kylät -päivänä voi tehdä myös mukavan kesäisen kiertoajelun maaseudun maisemiin.

Kylien tapahtumapäivän toiminnoista vastaavat kylien aktiiviset ihmiset, yhdistykset ja toimijat. SataKylät ry hoitaa päivän yleismarkkinoinnin yhteistyössä Suomen Kylät ry:n kanssa.