Siirry sisältöön
Satakylät

Vuorenmaa Säkylästä on Vuoden kylä 2021

Uutta pelottomasti kokeileva Vuorenmaa on Satakunnan Vuoden kylä

Vuoden 2021 satakuntalaiseksi kyläksi on valittu Vuorenmaa Säkylästä. Tuomaristo arvosti erityisesti kylän reagointia vaikeaan korona-aikaan: toimintaa on jatkettu tilanteeseen mukautuen ja tapahtumia on järjestetty uudella, innovatiivisella tavalla. Kylällä on myös muun muassa tarjottu kauppa-apua ikäihmisille sekä organisoitu oivaltava karanteerikirjasto.

Vuorenmaan toiminta on pitkäjänteistä ja suunnitelmallista. Samalla kun kylällä on paljon perinteistä toimintaa, keksitään uudenlaisia toimintoja koko ajan. Toiminnassa on ihailtavasti otettu huomioon kaiken ikäiset kyläläiset. Vuorenmaalla toimii kyläyhdistyksen lisäksi lukuisia muitakin yhdistyksiä, jotka kaikki puhaltavat yhteen hiileen, saumattomalla yhteistyöllä. Kylällä on vuosien mittaan hyödynnetty kattavasti hankerahoitusta ja erityisyytenä mainittakoon kylän erilaiset hyväntekeväisyystempaukset.

”Olemme Vuorenmaan kyläyhdistyksessä äärimmäisen onnellisia ja innoissamme saamastamme tunnustuksesta! Koemme, että yhdessä kaikkien kylän toimijoiden kanssa olemme tällä tavoin saaneet näkyväksi kylän hyväksi tehtyä pitkäjänteistä työtä. Vuorenmaalla on hyvä, ennakkoluuloton henki, minkä johdosta uusia ideoita kokeillaan ja toteutetaan pelottomasti. Tämän ytimessä on kylän väki, joka kokemuksesta tietää yhteistyön merkityksen ja mahdollisuudet”, kommentoi Vuorenmaan kyläyhdistyksen puheenjohtaja Liisa Yski voittoa.

Vuoden 2021 kilpailussa oli mukana seitsemän kylää: Hormisto-Pyssykangas-Matomäki Nakkilasta, Kankaanpää Säkylästä, Kellahti Porista, Korkeakoski Huittisista, Riuttala-Mustajoki Porista, Vasarainen Raumalta sekä Vuorenmaa Säkylästä. Kilpailu oli avoin kaikille Satakunnan kylille.

Hormisto-Pyssykangas-Matomäki on yleisön suosikki

Jokaisesta ehdokaskylästä tehtiin SataKylien toimesta lyhyt esittelyvideo. Videot koottiin kylien lähettämistä kuvista sekä lyhyestä esittelytekstistä. Esittelyvideot olivat nähtävillä Facebookissa, Instagramissa, YouTubessa ja SataKylien nettisivuilla.

Yleisöäänestys järjestettiin SataKylien Facebookin ja kotisivujen avulla ja siihen saatiin kaiken kaikkiaan mahtavat 1521 ääntä. Hormisto-Pyssykangas-Matomäki sa näistä 370. Yleisön suosikki Hormisto-Pyssykangas-Matomäki huomioidaan vuoden kylä -kilpailussa erikoismaininnalla.