Siirry sisältöön
Satakylät

Vuoden Kylätoimija

Vuoden kylätoimija on henkilö, joka on aktiivisuudellaan, innovatiivisuudellaan tai pitkäjänteisyydellään vaikuttanut kylänsä/kyläläistensä hyvinvointiin. Vuoden kylätoimijaa haetaan aina parittomina vuosina.
Vuoden kylätoimijaa 2023 haetaan parasta aikaa. Voit ehdottaa sopivaa henkilöä vapaamuotoisella, perustellulla hakemuksella sähköpostitse kyläasiamies Hanna Ruoholalle (hanna.ruohola@satakylat.fi) viimeistään 8.11.
Vuoden kylätoimija 2021 on Ylisenpään kylärinki ry:n Juhani Leino.

Kuva: Miikka Lappalainen

Juhani on paluumuuttaja, joka on pannut hihat heilumaan ja saanut isoja asioita tapahtumaan. Rakennusalan ammattilaisena hän on mm. parantanut kylätalon energiatehokkuutta ja käynyt kertomassa asiasta myös muille kyläyhdistyksille. Lisäksi Juhani on ideoinut kylätalolle uusia toimintoja yhdessä muiden kyläläisten kanssa, ollut kohentamassa Kodiksami Memorial -puistoa, ollut kunnostamassa ja elävöittämässä kylänraitin näkymiä, tutkinut muinaisen ruumispolun sijaintia sekä toiminut ”projektipäällikkönä” Lapin Salama ry:n kuntoporrashankkeessa… Tämä upea, vain muutamaan vuoteen mahtunut, luettelo vakuutti SataKylien hallituksen.
Kunniakirjan ja kukkien lisäksi SataKylät palkitsee Juhanin taustayhdistyksen Ylisenpään kylärinki ry:n 200€ palkintosummalla.

 

Vuoden 2019 kylätoimijana palkittiin Leena Saloniemi Jämijärvi -seurasta. Hän on ansioitunut etenkin nuorten kanssa toimimisessa. SataKylien juhlavassa syyskokouksessa hänet kuvattiin Jämijärven mielensäpahoittajana muistelemassa SataKylien 20-vuotista taivalta.

 

Vuoden 2017 kylätoimija Eila Lännistö on ideoinut ja toteuttanut Kauklaisiin kylälounaan.

Joka toinen vuosi palkittuja Vuoden kylätoimijoita ovat tähän asti olleet:

2019 Leena Saloniemi (Jämijärvi-seura)

2017 Eila Lännistö (Kauklainen, Rauma)

2015 Åke Vastavirta (Sorkka, Rauma)

2013 Reino Leppiniemi (Ahlainen, Pori)

2011 Timo Sorvali (Tykköö, Jämijärvi)

2009 Regina Wittsberg (Ahlainen, Pori)  ja  Pirkko Ketola (Mannila, Eura)