Siirry sisältöön
Satakylät

Eurajoen Sydänmaa on vuoden kylä 2019

Lämminhenkinen ja rohkeasti uudistuva Sydänmaa on vuoden kylä

Vuoden 2019 satakuntalaiseksi kyläksi on valittu Sydänmaan kylä Eurajoelta. Kylällä on vahvasti suuntauduttu tulevaisuuteen unohtamatta toiminnan pitkiä perinteitä. Muutaman vuoden aikana kylätoimintaa on uudistettu mm. yhdistämällä kylällä toimivat pienviljelijä- sekä kyläyhdistykset. Myös kyläkoulun vanhempaintoimikunta toimii yhdistyksen alla. Yhdistyksen toimintaa on ryhdytty kehittämään suunnitelmallisesti ja määrätietoisesti ja kylällä on selkeä visio ja arvot, jotka määrittävät toimintaa.

Kylän suuri vahvuus on monipuolinen viestintä ja Sydänmaa -nimen brändääminen. Yhdistys on mukana useammalla sosiaalisen median kanavalla, mutta tiedottaa asioista myös perinteisemmillä keinoilla, kuten tolppailmoituksilla ja joka kotiin jaettavalla tiedotelehdellä. Omasta kylästä puhutaan aina suurella rakkaudella, sormista muotoiltujen sydämien kera; huomaatte sen kun tutustutte kylän esittelyvideoon!

Vuoden 2019 maakuntakyläkilpailussa oli mukana viisi kylää: Hinnerjoki Eurasta, Kankaanpää Säkylästä, Kyläsaari Porista sekä Linnamaa ja Sydänmaa Eurajoelta. Kilpailu oli avoin kaikille Satakunnan kylille. Voittajakylän valitsi tuomaristo, jonka puheenjohtajana toimi maakuntahallituksen edustaja Johanna Huhtala. Muita tuomareita olivat Satakuntaliiton edustaja Krista Tupala, SataKylien edustajat Paavo Törmälä ja Reijo Siltala sekä viime vuoden voittajan, Ylisenpään kyläringin edustaja Juhani Leino.

Yleisön suosikki on Hinnerjoki

Toista kertaa vuoden kylä -kilpailun historiassa järjestettiin virallisen kilpailun rinnalla yleisöäänestys. Tuomariston kierroksen aikana kuvattiin jokaisesta ehdokaskylästä lyhyt esittelyvideo. Videoiden ja lyhyen esittelytekstin perusteella myös yleisö sai sanoa mielipiteensä kilpailussa mukana olevista kylistä.

Yleisöäänestys järjestettiin SataKylien Facebookin ja kotisivujen avulla ja siihen saatiin kaiken kaikkiaan mahtavat 1621 ääntä. Hinnerjoki sai yhteensä 497 ääntä ohittaen täpärästi äänestyksessä toiseksi tulleen Kyläsaaren. Hinnerjoen valintaa perusteltiin mm. seuraavilla kehuilla: ”Tiivis yhteisö, uskomaton aktiivisuus ja palveluiden määrä pienessä kylässä!”, ”Ainutlaatuinen kokonaisuus – erityisesti laadukas kotiseutumuseo” ja ”Maailman paras kylä, ei enempää vois pyytää”.

Yleisön suosikki Hinnerjoki huomioidaan vuoden kylä -kilpailussa erikoismaininnalla.