Siirry sisältöön
Satakylät

Yhdistys

SataKylät ry on vuonna 1999 perustettu maakunnallinen kyläyhdistys, jonka tarkoituksena on edistää Satakunnan maaseudun asukkaiden omatoimisuutta ja alueen elinkelpoisuutta. Yhdistys toimii kylä- ja asukastoimintaan liittyvien yleisten ja yhteisten asioiden edunvalvojana ja ajatusten välittäjänä. SataKylät on myös kyläyhdistysten tai niiden toimintaa lähellä olevien järjestöjen toimiala- ja yhteistyöelin.

SataKylien toimintaa suunnittelee ja johtaa syyskokouksessa vuosittain valittava yhdistyksen puheenjohtaja ja hallitus. Yhdistyksen yleinen kokous antaa raamit ja suuntaviivat toiminnalle. Hallituksen jäsenet pyritään valitsemaan niin, että alueen jokainen seutukunta on edustettuna.

SataKylien säännöt

Kylätoiminta on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta. Mukaan pääsee
jokainen, joka on halukas ottamaan vastuuta ja kehittämään omaa asuinympäristöään.

SataKylät ry toimii tiiviissä yhteistyössä muiden maakunnallisten kyläyhdistysten kanssa. Kattojärjestönämme toimii Suomen Kylät ry. Maakunnalliset kyläyhdistykset kattavat koko Manner-Suomen. Yhdistykset toimivat linkkinä Suomen Kylät ry:n ja kyläyhdistysten  välillä, ja niiden kautta tavoitetaan maamme yli 4000 kylää.

Lue lisää Suomen Kylät ry:stä ja muista maakunnallisista kyläyhdistyksistä klikkaamalla Suomen kylien logoa.