Siirry sisältöön
Satakylät

Vuoden 2015 kylä on Siikaisten Sammi

Sammin kylän valttina maakuntakyläkilpailussa oli erityisesti talkoilla rakennettu, vastavalmistunut upea kylätalo, josta on kehittynyt lyhyessä ajassa kylän kaikille avoin keskus monipuolisine toimintoineen eri-ikäisille kyläläisille. Kylätalon rakentaminen on merkittävä voimainponnistus pienelle kyläyhteisölle. Kylässä elää vireä talkoohenki ja tulevaisuuden kehittämiskohteita sammilaiset ovat jo innolla kirjaamassa valmistuvaan kyläsuunnitelmaan.

Siikaisten Sammi on Satakunnan 21. maakuntakylä. Maakuntakylän valinnalla on haluttu nostaa esiin kylien monipuolista asukastoimintaa ja lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta ja näkyvyyttä. Tavoitteena on myös ollut kannustaa kyliä jatkamaan arvokasta omaehtoista kehittämistyötä. Voittajat toivottivat kaikki tervetulleiksi osallistumaan maalaustalkoisiin Sammissa.

Vuoden 2015 maakuntakyläkilpailussa oli mukana neljä kylää: Kodiksamin koulupiirin kyläkunta eli Kodiksami, Mäentaka, Sukkala, Kuolimaa Raumalta, Luodonkylä Luvialta, Sammin kylä Siikaisista ja Tuiskulan kylä Köyliöstä. Kilpailu oli avoin kaikille Satakunnan kylille. Maakunnallisen kilpailun voittaja on mukana myös Suomen kylätoiminta ry:n (SYTY) järjestämässä valtakunnallisessa Vuoden kylä -kilpailussa.  Vuoden maakuntakylä -kilpailu huipentuu 15.8.2015 maakunnallisilla kyläpäivillä Rauman Sorkassa, jonka pääjuhlassa uusi maakuntakylä perinteisesti palkitaan. Satakunnan maakuntakylää valitsemassa oli Satakuntaliiton ja SataKylien sekä viime vuoden voittajakylän Rauman Sorkan kylän edustajista koottu tuomaristo. Satakuntaliitto palkitsee vuoden maakuntakylän 3.400 euron määrärahalla. Maakuntakyläkilpailun käytännön järjestelyistä vastasi SataKylät ry.

Tuomaristo ihastelemassa uuden, upean kylätalon portailla