Siirry sisältöön
Satakylät

Vuoden 2016 maakuntakylä on Kauklainen

Pieni raumalaiskylä valloitti tuomariston pitkällä, perinteikkäällä, runsaalla ja laadukkaalla kylätoiminnalla. Hakemuksesta ja kylän esittelystä käy ilmi, että kylän asukkaat ovat sitoutuneita toimintaan ja osallistuminen koetaan kunnia-asiaksi. ”Kauklainen on hyvä esimerkki kylästä, jossa väkiluku ei ole ratkaiseva vaan vahva yhteinen tahto toteuttaa isompaakin projektia”, toteaa kyläyhdistyksen varapuheenjohtaja Marika Seikkula.

Talkoita Kauklaisissa on tehty viime aikoina erityisen ahkerasti, sillä kylän yhteiseksi kokoontumispaikaksi on remontoitu lopetetun kyläkoulun vanha keittolarakennus. Kylätalossa on sekä kokous- ja juhlatilaa että saunatilat. Myös Mennavuoren pulkkamäki laavuineen on osoittautunut paikaksi, jossa viihdytään.

Noin 160 asukkaan kylän toiminnassa on huomioitu kaikenikäiset kyläläiset ja jokainen pääsee osallistumaan omien halujensa ja kykyjensä mukaan. Myös tiedottaminen, sekä kylän sisällä että kylästä ulospäin, on hoidettu mallikkaasti.

Kauklainen on Satakunnan 22. maakuntakylä. Maakuntakylän valinnalla on haluttu nostaa esiin kylien monipuolista asukastoimintaa ja lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta ja näkyvyyttä. Tavoitteena on myös ollut kannustaa kyliä jatkamaan arvokasta omaehtoista kehittämistyötä.

Tuomaristo kävi tutustumassa Kauklaisten talkoilla remontoituun kylätaloon.

Vuoden 2016 maakuntakyläkilpailussa oli mukana kuusi kylää: Kauklainen Raumalta, Kyläsaari Porista, Luodonkylä Luvialta, Reposaari Porista, Riuttala-Mustajoki Porista sekä Söörmarkku Porista.