Siirry sisältöön
Satakylät

Ilmoittautuminen Avoimet kylät -päivään on käynnissä

Avoimet kylät on kesäkuun toisena lauantaina järjestettävä valtakunnallinen tapahtumapäivä, jona sadat kylät ympäri Suomen kutsuvat tutustumaan toimintaansa ja järjestävät tapahtumia. Kesällä 2019 tarkka päivämäärä on lauantai 8.6. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen Kylät ry, SataKylät ry ja paikalliset yhdistykset ja aktiivit.Avoimet kylät -päivä on saanut alkunsa Satakunnasta, jossa ensimmäistä Avoimet kylät -päivää vietettiin kesäkuussa 2013. Jo kesällä 2014 tapahtuma levisi myös muutamaan muuhunkin maakuntaan ja on ollut jo useamman vuoden koko valtakunnan laajuinen päivä.

Satakunnassa on jo useampana vuotena kierretty kyliä myös busseilla. Myös kesällä 2019 on tarkoitus järjestää kaikille avoimia bussikierroksia. Bussikierroksia varten tarvitsemme useita mielenkiintoisia kohteita, joten viimeistään nyt on aika ruveta suunnittelemaan oman kylän tapahtumaa!

Avoimet kylät -päivän kantava ajatus on, että kylät saavat järjestää täysin omannäköistään toimintaa. Toiminta voi olla jokin teemapäivä, pop-up ravintola, luento, tanssit, teatteriesitys, urheilutapahtuma, markkinat, lastentapahtuma, konsertti, metsäretki, kirpputori, talkoot, yhteinen saunahetki tai jotakin täysin erilaista, vain mielikuvitus on rajana.

Ilmoittautukaa mukaan viimeistään 24.3. tällä lomakkeella. Päivän tietoja on mahdollista päivittää huhtikuun 7. päivään saakka, joten suunnitelmien ei tarvitse olla täysin valmiita vielä ilmoittautumisvaiheessa.

Mukana olevat kylät lisätään SataKylien teettämään karttaesitteeseen ja lisäksi kylät saavat SataKyliltä markkinointiapua päivään. SataKylät järjestää mahdollisuuksien mukaan myös yhden tai jopa useamman bussikierroksen, joiden kylät valitaan ilmoittautuneiden kylien joukosta.

Lisätietoja saa rohkeasti kysellä kyläasiamies Hannalta (044-3576181 tai hanna.ruohola@satakylat.fi)