Siirry sisältöön
Satakylät

Korona-avustus seurantaloja ylläpitäville yhteisöille

Opetus- ja kulttuuriministeriö on avannut haun seurantaloja ylläpitäville yhteisöille. Seurantaloiksi lasketaan myös kylätalot!!! Avustus on haettavissa 18.9.2020 asti. Hakua ei kuitenkaan kannata jättää ihan viimeiseen päivään, jotta sähköinen hakujärjestelmä ei ylikuormittuisi.

Avustus on tarkoitettu seurantalomaisessa käytössä olevia taloja ylläpitävien yhteisöjen ja säätiöiden tukemiseen koronapandemian aiheuttamassa tilanteessa. Avustus myönnetään kohdennettuna yleisavustuksena seurantalojen ylläpidosta ja huoltokorjauksista aiheutuviin kustannuksiin, jotka ovat syntyneet 13.3.2020 jälkeen. Avustusta voidaan käyttää 31.3.2021 saakka.

Avustusta voidaan käyttää rakennusten ylläpidosta aiheutuviin kustannuksiin, joita ovat mm. sähkö-, lämmitys- ja vesimaksut, tietoliikennemaksut, vakuutukset, kiinteistöverot, kiinteistöhuollon maksut ja palkkamenot, välttämättömät huoltokorjaukset sekä mahdolliset muut rakennuksen käyttökunnossa pitämiseen liittyvät menot.

Seurantaloa ylläpitävän yhteisön tulee olla yleishyödyllinen rekisteröity yhdistys, muu yhteisö, säätiö tai puolueosasto, jolla on vakiintunutta toimintaa, ja joka omistaa tai vuokraa pitkäaikaisella vuokrasopimuksella seurantalomaista rakennusta.  Mikäli yhteisö on tiloissa vuokralla, tulee yhteisön vastata talon ylläpitokuluista.

Toiminnan seurantalomaisuus edellyttää, että

  • talo on rakennettu seurantaloksi tai työväentaloksi ja taloa käytetään vapaaseen kansalaistoimintaan
  • vaihtoehtoisesti rakennus on kylätalo tai kaupunginosatalo, jossa on ainakin yksi suuri kokoontumistila ja sitä palvelevia yleisiä tiloja
  • ainakin suurinta osaa rakennuksesta käytetään yhdistystoiminnan tilana, kokoontumistilana ja juhlatilana
  • tilojen vuokraamisesta saatavia tuottoja käytetään talon ylläpitoon, kunnossapitoon ja korjauksiin
  • tilat eivät voi olla kokonaan vuokrattuna kaupalliseen toimintaan, yritykselle tai kunnalle

Avustusta haetaan opetus- ja kulttuuriministeriön asiointipalvelussa.

Asiointipalvelun käyttö edellyttää yhteisöasiakkailta Y-tunnusta, vahvaa sähköistä tunnistusta sekä Katso- tai Suomi.fi-valtuuksien käyttöä. Palveluun kirjaudutaan Digi- ja väestötietoviraston Suomi.fi-tunnistuksen kautta henkilökohtaisella pankkitunnisteella, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Ettehän siis jätä hakemista viimeiseen päivään, sillä sähköisessä haussa voi tulla yllätyksiä, joiden selvittämiseen menee oma aikansa!!

Lisätietoja avustuksesta voi lukea suoraan OKM:n sivuilta https://minedu.fi/-/korona-avustus-seurantaloja-yllapitaville-yhteisoille