Siirry sisältöön
Satakylät

Kyläelämää verkossa

Vaikka koronan aikaisia poikkeusoloja ja rajoitteita onkin nyt lievennetty, on tästä ajasta opittu paljon. Tapaamisten rajoittaminen on ollut monella kylällä uusi ja hankaluuttakin aiheuttanut asia. Miten tavata kyläläisten kesken, miten suunnitella tulevaa, miten pitää huolta heikoimmassa asemassa olevista… Näitä kysymyksiä on varmasti pohdittu kylässä jos toisessakin.

SataKylät on hakenut ja saanut pienen rahoituksen poikkeusolojen selättämiseksi ja uuden oppimiseksi. Loppukesän ja syksyn aikana olisi tarkoitus yhdessä kyläläisten kanssa opetella virtuaalisten tapahtumien ja tapaamisten järjestämistä. Tukea on saatavissa ihan kädestä pitäen ja tapoja voidaan miettiä jokaiselle kylälle sopiviksi.

Hankkeen tavoitteet ovat kolmiosaiset:

  • TARJOTA APUA JA TYÖKALUJA KYLIEN AKTIIVISILLE TOIMIJOILLE KYLÄ- JA YHDISTYSTOIMINNAN UUDENLAISEEN TOTEUTTAMISEEN ETÄNÄ
  • TARJOTA TÄRKEITÄ SOSIAALISIA KONTAKTEJA JA VIRKISTYSTÄ KYLÄLÄISILLE (JA ERITYISESTI IKÄIHMISILLE) YHTEISTYÖSSÄ AKTIIVISTEN KYLÄTOIMIJOIDEN KANSSA
  • TARJOTA MUILLE KUIN KYLÄLÄISILLE MAHDOLLISUUDEN ETÄNÄ TUTUSTUA KYLIIN JA NIIDEN UPEISIIN KOHTEISIIN SEKÄ TAPAHTUMIIN

Olisiko teidän kylällänne intoa lähteä kokeilemaan uusia tapoja toimia? Kiinnostaisiko etäjumppa, musiikkituokio tai jokin muu virtuaalisesti toteutettava kyläilta? Mietitään yhdessä, olkaa rohkeasti yhteydessä!!