Siirry sisältöön
Satakylät

Vuoden Kyläteko löytyy Huittisista

HUITTISTEN KYLIEN YHTEINEN SYDÄNISKURIHANKE ON VUODEN KYLÄTEKO

Vuoden Kyläteoksi on valittu Huittisten kylien yhteinen sydäniskurihanke. Hankkeessa ostetaan seitsemälle toimijalle sydäniskuri ja lämmitettävä kaappi, jossa sydäniskuria säilytetään. Sydäniskurit sijoitetaan niin, että niihin on kenellä tahansa esteetön pääsy ympäri vuorokauden. Seitsemän eri kylä- ja muun paikallistoimijan lisäksi hanketta hallinnoimaan on saatu Suomen punaisen ristin Huittisten osasto.

Hankeen tavoite on tehdä Huittisten kylistä vieläkin turvallisempia paikkoja asua ja tuoda asukkaille työkalu auttaa lähimmäistä hädän hetkellä. Tärkeää on myös tehdä yhteistyötä eri kylien välillä ja saada jotain uutta ja hyödyllistä aikaan kunnan ja kylien alueella.

SataKylien hallitus valitsi sydäniskurihankkeen Vuoden Kyläteoksi Kukonharjan kyläyhdistyksen tekemän ehdotuksen perusteella. Sydäniskurien hankkiminen on loistava esimerkki siitä, miten turvallisuutta kylillä voidaan konkreettisesti lisätä. Hanke on myös erinomaisesti toteutettu yhteistyöhanke. Sen lisäksi, että kylät tekevät yhteistyötä ja oppivat tekemisen kautta tuntemaan toisiaan, on hankkeessa oivallettu myös asiantuntijaorganisaation mukaan ottamisen hyöty.

”Projektin aloittamista helpotti huomattavasti jo olemassa oleva Huittisten kaupungin kokoon kutsuma kylien yhteistyöryhmä”, kertoo palkinnon vastaanottanut Anne Koivuniemi Kukonharjasta.

SataKylät ry valitsee vuorovuosin Vuoden Kyläteon ja Vuoden Kylätoimijan. Vuoden Kyläteko valittiin nyt seitsemättä kertaa. Vuonna 2023 on jälleen vuorossa Vuoden Kylätoimijan valinta.