Siirry sisältöön
Satakylät

Kysely kyläyhdistyksille

Hyvät kylätoimijat!
Kylätoimintaa tuetaan valtionavulla. SataKylät saa valtionavusta pienen osan. Tämän vuoksi vuosittain annamme Maa- ja metsätalousministeriölle tietoa satakuntalaisesta kylätoiminnasta. Poikkeusvuonna tarvitsen teidän apuanne muutamiin kysymyksiin ja samalla on hyvä päivitellä myös muutama perustieto.

Kysely kyläyhdistyksille tässä linkissä

Suuri kiitos, kun viitsitte vastata tähän viimeistään 8.2.2021! Yksittäisten kylien tietoja ei tulla julkaisemaan missään! Alla myös Suomen Kylien viesti aiheeseen liittyen…

terv. Hanna Ruohola, kyläasiamies, SataKylät ry

MAASEUDULLA ON NYT MOMENTUM!

On jälleen aika koota kylätoiminnassa paikallisesti tekemänne arvokkaan työn tulokset eli kylätoiminnan indikaattoritiedot valtakunnallisesti yhteen. Vuosi 2020 teki monesta ennen mahdottomaksi luullusta mahdollista: yli miljoona suomalaista ryhtyi etätöihin, maallemuutto ja monipaikkaisuus voimistuivat, samalla maaseudun kiinteistökauppa piristyi. Digiloikka vähensi matkustamista, lisäsi sekä työn tuottavuutta että perheiden hyvinvointia ja tuoreen uutisen mukaan pitkään laskussa ollut syntyvyyskin on kääntynyt nousuun.

Meillä kylätoimijoilla on nyt erinomainen momentum osoittaa, kuinka olemme poikkeusvuoden muutoksia hyödyntäneet. Eduskunta myönsi kannustuksena kylätoiminnalle ennätyskorkean valtionavun korotuksen vuodelle 2021: Kylätoiminnan valtionapu on jo 1,4 miljoonaa euroa eli suurempi kuin koskaan aiemmin. Tämä osoittaa, että kylätoimintaa arvostetaan myös valtakunnan tason päättäjien keskuudessa entistä enemmän.

Kootaan siis vuoden 2020 indikaattoritiedot huolellisesti kustakin kyläyhdistyksestä ja kylätoimikunnasta – näytetään, että kylätoiminta on sille suodun luottamuksen arvoinen! Mitä useampi kylä vastaa kyselyyn, sen tarkemmat luvut voimme raportoida päätöksentekijöille.

Lämmin kiitos yhteistyöstä ja tuloksellista toimintavuotta 2021!

SUOMEN KYLÄT RY
Petri Rinne                      Tuomas Perheentupa
puheenjohtaja                 kehittämisjohtaja